Веолія на виставці Комунтех-2016

В рамках всеукраїнської Асоціації "Український екологічний альянс" компанія Веолія Україна прийняла участь у XIV Міжнародній спеціалізованій виставці КОМУНТЕХ-2016, що проходила з 8 по 10 листопада у м. Київ.

Традиційно захід зібрав представників органів державної та виконавчої влади, лідерів галузі, професійну бізнес-спільноту,  науковців, інвесторів та експертів галузі для визначення та вирішення пріоритетних завдань розвитку житлово-комунального господарства України: підвищення якості питної води, перспективи розвитку централізованого теплопостачання, стратегічне планування в сфері поводження з побутовими відходами,  реалізація проектів енергоефективності в будівництві тощо.
 

В цьому році головною складовою виставки був Міжнародний конгрес "Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства", організований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, в рамках якого були проведені тематичні конференції, семінари, круглі столи, присвячені актуальним питанням галузі.

Зокрема, розглядалися такі важліві питання, як принципи запровадження розширеної відповідальності виробників товарів в упаковці, поводження з електичними та електронними відходами, роздільне збирання ресурсоцінних відходів, їх вивіз та перероблення за принципом розширеної відповідальності виробника на основі передового європейського досвіду.

Те, як ми збираємо та поводимося з відходами, може призвести або до високого рівня перероблення та повернення цінних матеріалів назад в економіку, або неефективної системи, де найбільш ресурсоцінні відходи опиняться на звалищах або будуть спалені, з потенційно шкідливим впливом на навколишнє середовище і значними економічними втратами.